пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

    Челендж "Я люблю читати" крокує класами Ліцею № 2. Цього разу в шкільній бібліотеці свої результати  демонстрували учні 3 Б класу. Велика вдячність діткам за виконані завдання, їх батькам за допомогу та підтримку у подоланні перешкод. Всі разом працювали над розширенням кола читацьких інтересів, прагнули зробити читання престижною справою, об'єднали дітей спільним захопленням. І нам це вдалося! Не зупиняймося ж на досягненому і далі продовжуємо виробляти корисну звичку - ЧИТАТИ!!!



четвер, 10 жовтня 2024 р.

    Маленькі читайлики 2 А класу Ліцею № 2 завітали до шкільної бібліотеки.
З метою виховання любові до книжки й розвитку інтересу до читання відбулась посвята другокласників у читачі шкільної бібліотеки. Діти визначали вміння  та навички необхідні для читача, демонстрували свою майстерність з прочитання анаграмних текстів, струп тестів та вирішували різні завдання. Пригадали правила поводження з книгою. 
    Школярі зобов’язалися бути активними читачами бібліотеки, цінувати, берегти та своєчасно повертати книги.











середа, 9 жовтня 2024 р.

 


Учні 3 В класу Ліцею № 2 долучилися до челенджу "Я люблю читати". Впродовж вихідних третьокласники виконували різні завдання: читали в цікавих місцях, будували халабуди для читання, шукали по місту вивіски магазинів. А ще сканували, вирізали та клеїли.  

В шкільній бібліотеці підвели підсумки та визначили переможців. Вітаємо всіх, хто не побоявся труднощів, зробив над собою зусилля і виконав завдання, хай навіть не всі, користь є і від їх прочитання. 

Читайте із задоволенням!


 

понеділок, 30 вересня 2024 р.


Привчати дітей до вічних цінностей: доброти, співчуття, любові до людей, треба змалечку. І велику роль при цьому відіграють книги.  В наш час інформаційних технологій живе спілкування та книжки - це нелегка справа. Тому відвідування школярами шкільної бібліотеки, де відбувається живе «спілкування» з книгою сприяє формуванню інтересу дитини до процесу читання, розвиває її пізнавальні здібності.

В останній тиждень вересня шкільну бібліотеку Ліцею N 2 відвідували учні 4-х класів, серед яких є багато активних читачів. Для учнів та учениць був проведений бібліотечний урок про структуру книжки, на якому діти розширили свої знання про елементи книги, змогли на практиці відпрацювати навички ознайомлення з новою книгою. Засвоєнні знання про елементи книг допоможуть школярам робити усвідомлений вибір книжки для читання.

Хтось із мудрих казав, що якщо людина не любить читати, значить вона ще не знайшла свою книгу.

Сподіваємося, що наші користувачі не втомляться шукати свої улюблені книги для читання!






середа, 25 вересня 2024 р.

 


Спільнота шепетівського ліцею №2  має спільну рису для всіх людей — мріяти.

Ми всі різні, у кожного своя мрія та нині, у час важкого протистояння окупантам, об’єднані українці єдиною мрією. У Всесвітній день мрії кожен бачить мирну Україну.

Мрійте, дорогі учні, бо мріям властиво здійснюватися!

неділя, 22 вересня 2024 р.

 



21 вересня в усьому  світі відзначається  Міжнародний День Миру. Цей день є символом всесвітньої відмови від воєнних дій та насильства.  З нагоди цієї дати в бібліотеці Ліцею №2 Шепетівської міської ради   відбувся захід до Дня  Миру «Хай буде мир, у нашій рідній🇺🇦 Україні»,  на який завітали учні Зх класів.   Присутніх ознайомили з історією започаткування цього дня,   розповіли   про символ міжнародної солідарності всіх людей світу - «Дзвін миру». Діти активно розгадували ребуси, кросворди та складали прислів'я, прийняли участь у вікторині. На паперових голубах, які діти виготовили власноруч,  були написані побажання миру, дружби, любові  іншим людям у всьому світі. На завершення заходу відбувся віршований флешмоб «Мир на землі-це затишок і тиша» із закликом жити та розвиватися під мирною блакиттю небес.